kaosenlared.net

sehansuscrito163  quedan837 Objetivo 1000 suscriptor@s! 
29 Mar 2012

Vaga general: Centenars de milers de manifestants col·lapsen el centre de Barcelona i altres ciutats catalanes

Escrito por  Kaos. Països Catalans
Valora este artículo
(1 Voto)
El centre de Barcelona ha quedat col·lapsat per les manifestacions del 29M, amb una presencia majoritària de treballadors i joves que clamaven contra la reforma laboral i les retalladle socials.

Centenars de milers de treballadors i treballadores han sortit al carrer en les manifestacions contra de la reforma laboral del Govern central, mentre grup de manifestants i forces antiavalots dels Mossos d'Esquadra han protagonitzat durs enfrontaments als voltants de la plaça Catalunya, on les forces policials han utilitzant pilotes de goma i, per primer cop, gasos lacrimògens per dissoldre els grups de manifestants. Algunes persones que es trobaven a la zona han hagut de refugiar-se en diversos locals a causa de la violència de la resposta policial.

Les manifestacions han començat a primera hora de la tarda amb la protesta organitzada pels sindicats CGT i CNT, en què han participat diversos milers de persones.


Per la seva banda, la manifestació convocada per CCOO  i UGT ha arrencat a les 18.30 hores ocupant tot el Passeig de Gràcia entre l'Avinguda Diagonal i el carrer Aragó. Així mateix, la manifestació alternativa del moviment 15-M i el sindicalisme alternatiu ha ocupat també part d’aquest mateix recorregut, essent difícil de distingir la delimitació de cadascun dels dos espais reivindicatius. De fet, els aldarulls de les proximitats de Plaça Catalunya han obligat CCOO i UGT a finalitzar la seva manifestació passades les 19 hores al carrer Aragó, mentre la manifestació alternativa ha canviat el seu recorregut, avançant en sentit contrari a l’inicialment previst.

A altres ciutats catalanes, la participació també ha estat notable. A la ciutat de Tarragona els manifestats han estat  més de 20.000, mentre que a Girona ha superat els 10.000 i a Lleida al voltant de 5.000 treballadors i treballadores han clamat als carrers de la ciutat contra les mesures de l'Executiu central.

Aquestes  xifres de participació confirmen l’àmplia resposta de la classe treballadora a la convocatòria, amb unes manifestacions on s’han pogut sentir consignes contra la reforma laboral i les retallades, de denúncia de l’Europa del capital i d’exigència de continuïtat de la lluita.

Modificado por última vez en Viernes, 30 Marzo 2012 08:17

You have no rights to post comments