kaosenlared.net

sehansuscrito163  quedan837 Objetivo 1000 suscriptor@s! 
20 Feb 2012

Okupem les ones i Contrainfos TV al Kasalet 24 de Febrer 20h

Escrito por  El Kasalet
Valora este artículo
(2 votos)
Xerrada "Okupem les ones i Contrainfos TV"al Kasalet 24 de Febrer 20h

Campanya "Prou Manipulació , aposta per la Contrainformació"

Divendres 24

18h : Kafeta A.A(servei d'Internet gratis,diaris alternatius per poder consultar,biblioteca oberta,tapes , entrepans i begudes a preus populars,jocs de taula..)

20h : Xerrada "Okupem les ones i Contrainfors TV"

22h : Sopador popular (2 plats+beguda+pa i postre 5€ , 1 plat+beguda+pa i postre 3€)

Us esperem!!!!

 

El Kasalet

(Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney)

C/ Societat nº4 Terrassa

PROU MANIPULACIÓ
APOSTA PER LA CONTRAINFORMACIÓ!

Estem fartes de veure com els mitjans d'informació ens enganyen, manipulen la realitat o la censuren directament. Això és degut a que són l'altaveu del poder econòmic i polític. Tots els mitjans de comunicació oficials estan relacionats d'una manera o altra amb les diverses faccions de la burgesia capitalista (banquers, entitats financeres, grans empreses i multinacionals,...) i aquests, com tots sabem, són els que marquen les regles del joc als partits polítics i als governs alhora de controlar la societat. Per l'estat i el capitalisme és bàsic controlar la informació, i generar una opinió favorable que legitimi els seus interessos.“La ideologia dominant és la ideologia de la classe dominant en cada moment” (K. Marx – F. Engels) i, per tant, els mitjans de comunicació són mecanismes d'aquesta dominació, sent transmissor ideològics i de valors.

El moviments socials, així com les seves campanyes, accions, denúncies, agressions patides, no acostumen a tenir cabuda dins dels mass media, i quan aquests es fan ressò, acostumen a informar amb frivolitat sense aprofundir en les causes polítiques. S'entén perfectament que, si la misèria, pobresa, explotació, repressió,... que patim és degut al sistema capitalista i a tots els agents que el sustenten, el més normal és que aquests intentin silenciar, censurar, manipular, criminalitzar i desprestigiar a totes aquelles que gosin alçar la veu i lluitar per canviar la situació i acabar amb les injustícies.

Davant d'aquesta situació de control, manipulació i censura dels mitjans de comunicació creiem que hem d'apostar per la contrainformació. Hem de crear, participar, recolzar, defensar, utilitzar i difondre mitjans i canals d'informació que sorgeixin des de la base social i no imposats des de dalt. Uns mitjans que no estiguin controlats pel poder, on domini la horitzontalitat, l'accessibilitat, i la informació sigui generada pels propis actors sense intermediaris, i que serveixin com a eines de llibertat d'expressió per al poble i no com a empreses de la informació a qui suplicar perquè et publiquin una noticia o assisteixin a un acte o roda de premsa.

No cal que fem servir els mitjans oficials de (des)informació, per aquesta raó, es creen espais compartits i autogestionats de difusió, informació i solidaritat. Hi ha infinitat de projectes de contrainformació, comunicació alternativa, o com li vulguem dir, en diferents formats: diaris i revistes, ràdios lliures, televisió,... en els quals poder col·laborar o utilitzar per difondre la informació. També hi ha eines a internet com les pàgines web i els “blogs” o les xarxes socials que poden servir per difondre la informació que nosaltres generem.

Durant el mes de febrer farem una campanya, en la qual convidarem a diaris, ràdios, televisions, web's, també passarem documentals i pel·lícules, parlarem de xarxes socials, etc., amb la intenció de difondre la necessitat de denunciar i lluitar contra la censura i manipulació informativa i això només serà possible amb una aposta clara i directa per la contrainformació.

Acció Autònoma. Febrer 2012.
“Si no anem amb compte els mitjans de comunicació
faran que acabem odiant als oprimits i estimant als opressors”

Malcom X

Modificado por última vez en Lunes, 20 Febrero 2012 21:00

You have no rights to post comments