kaosenlared.net

sehansuscrito163  quedan837 Objetivo 1000 suscriptor@s! 
04 May 2012

Els estudiants tornem a ocupar els carrers, el règim respon amb més repressió Destacado

Escrito por  AsambleaUBraval3m
Valora este artículo
(0 votos)
Comunicado de la asamblea estraordinaria en la UB Raval el 3M tras la encerrona y agresión por parte de los Mossos a estudiantes manifestantes.

CAT


Els estudiants tornem a ocupar els carrers

el règim respon amb més repressió

Avui, 3 de maig, els estudiants de les universitats de Barcelona hem realitzat una jornada de vaga i manifestació en contra de les retallades contra la universitat pública i l’escalada repressivaorganitzada després de la vaga del 29M, que manté a tres estudiants i una treballadora en presó preventiva i desenes d’altres vaguistes en llibertat amb càrrecs.

Felip Puig, en coordinació amb el Ministeri de l’Interior, han desplegat un dispositiu policial sense precedents per acoquinar-nos i boicotejar la nostra protesta. Controls als accessos a Plaça Universitat, identificacions arbitràries, escorcolls… Durant tot el recorregut, els carrers adjacents, estaven plagats d’antidisturbis y policies de paisà encaputxats. Per a evitar que es pogués realitzar com estava previst, un dinar popular per a recollir diners pels pressos, la Generalitat ha ordenat el tancament administratiu de la universitat Pompeu Fabra, on estava previst realitzar-se.

Tot i així, milers de manifestants, s’han dirigit fins a l’esmentada universitat, per a després prendre el camí de retorn fins a la UB-Raval. Després de manifestar-nos per diversos carrers del centre de la ciutat, a Ronda Sant Pere, desenes d’antidisturbis han rodejat la manifestació, propinant empentes i cops de porra a molts manifestants, i conduint com a “bestiar” a tots ells fins a la plaça Universitat. Un cop allà han detingut a un company i han deixat marxar a la resta.

La manifestació s’ha replegat a la Facultat de la UB-Raval on, en assemblea, s’ha aprovat aquest comunicat, per a rebutjar contundentment l’escalada repressiva, exigint la llibertat immediata, sense càrrecs dels detinguts, l’absolució dels companys presos i de tots els processats.

Por aquests motius volem fer una crida a tota la comunitat universitària, als sindicats, juntes y comitès d’empresa del PDI i el PAS, a las associacions i sindicats estudiantils y a tots els col·lectius polítics i socials; per a que tots junts donem una primera resposta immediata i contundent a aquesta nova onada repressiva.

 

UB-Raval 3 de maig de 2012

CAST

 

Los estudiantes volvemos a tomar las calles

el régimen responde con más represión

Hoy, 3 de mayo, los estudiantes de las universidades de Barcelona hemos realizado una jornada de huelga y manifestación en contra de los recortes contra la universidad pública y la escalada represiva desatada tras la huelga del 29M, que mantiene a tres estudiantes y una trabajadora en prisión preventiva y decenas de otros huelguistas en libertad con cargos.

Felip Puig, en coordinación con el Ministerio del Interior, han desplegado un dispositivo policial sin precedentes para amedrentarnos y boicotear nuestra protesta. Controles en los accesos a Plaça Universitat, identificaciones arbitrarias, cacheos… Durante todo el recorrido las calles adyacentes estaban plagadas de antidisturbios y policías de paisano encapuchados. Para evitar que se pudiera realizar el final de la manifestación como estaba prevista, con una comida popular para recoger dinero para los presos, la Generalitat ha ordenado el cierre administrativo de la universidad Pompeu Fabra, donde debía realizarse.

Aún así, miles de manifestantes, se han dirigido hasta dicha universidad, para después tomar el camino de vuelta hacia la facultad de UB-Raval. Después de manifestarnos por varias calles del centro de la ciudad, en Ronda Sant Pere, decenas de antidisturbios han rodeado la manifestación, propinando empujones y porrazos a muchos manifestantes, y conduciendo como “ganado” a todos ellos hasta la plaza Universitat. Una vez allí han detenido a un compañero y han dejado marchar al resto.

La manifestación se ha replegado en la Facultad de la UB-Raval, donde en asamblea se ha aprobado este comunicado, para rechazar contundentemente la escalada represiva, exigiendo la libertad inmediata, sin cargos de los detenidos, la absolución de los compañeros presos y de todos los procesados.

Por estos motivos queremos hacer un llamamiento a toda la comunidad universitaria, a los sindicatos, juntas y comités de empresa del PDI y el PAS, a las asociaciones y sindicatos estudiantiles y a todos los colectivos políticos y sociales; para que todos juntos demos una primera respuesta inmediata y contundente a este nuevo zarpazo represivo.

 

UB-Raval 3 de mayo de 2012

Modificado por última vez en Viernes, 04 Mayo 2012 19:02

You have no rights to post comments