kaosenlared.net

sehansuscrito163  quedan837 Objetivo 1000 suscriptor@s! 
03 May 2012

Els sindicats catalans denuncien la repressió de les autoritats contra el moviment sindical

Escrito por  Vilaweb
Valora este artículo
(0 votos)
Es refereixen a mesures com l'anunci de modificació del codi penal o la pàgina web dels mossos sobre la 'violència urbana', de la qual posen en dubte la seva constitucionalitat.

Els sindicats CCOO, la UGT, la USOC, la CGT, IAC i la Intersindical-CSC han denunciat en un comunicat 'el creixent i preocupant protagonisme de les polítiques de repressió i intimidació dels poders poders públics per a limitar les llibertats i negar els drets democràtics de la ciutadania'. Critiquen que amb el pretext de neutralitzar el violents, govern català i espanyol pretenen vincular la resposta sindical i ciutadana contra les retallades 'amb els desordres i la violència urbana, ignorant el caire social i pacífic' de les protestes.

Es refereixen a mesures com l'anunci de modificació del codi penal o la pàgina web dels mossos sobre la 'violència urbana', de la qual posen en dubte la seva constitucionalitat. A més, denuncien 'accions desproporcionades' com la detenció de tres joves el dia de la vaga general i la d'una sindicalista de la CGT, tots ells en presó preventiva, i demanen que se'ls deixi en llibertat. 

Per tot plegat, els sindicats esmentats també insten les autoritats a posar fi a 'la seva actuació repressiva contra el moviment sindical i assumir les conseqüències d’una vaga general que va tenir un seguiment massiu'. Consideren inacceptable 'que es tracti persones que exerceixen el seu dret a reivindicar canvis de les polítiques socials i econòmiques com si fossin delinqüents'.

You have no rights to post comments