kaosenlared.net

sehansuscrito163  quedan837 Objetivo 1000 suscriptor@s! 
28 Feb 2012

Prostitució, grans banquets i hotels de luxe, la cara oculta del Congrés Mundial de Mòbils

Escrito por  Directa
Valora este artículo
(0 votos)
Tot i un cert desànim i desconcert entre les manifestants després de la desconvocatòria de la vaga de les plantilles de metro i bus de TMB, aquest matí s'han viscut petites protestes a les portes del Congrés Mundial de Mòbils de la Fira de Montjuïc de Barcelona.

Tot i un cert desànim i desconcert entre les manifestants després de la desconvocatòria de la vaga de les plantilles de metro i bus de TMB, aquest matí s'han viscut petites protestes a les portes del Congrés Mundial de Mòbils de la Fira de Montjuïc de Barcelona. A primera hora del matí una trentena de membres de la plantilla de Hewlett Packard protestaven a les portes del recinte i denunciaven els acomiadaments de personal, que es combinen amb sous multimilionaris dels directius de l'empresa. També s'hi veien diversos cartells i una pancarta de treballadors i treballadores de Telefónica on s'hi llegia "Els seus beneficis són la nostra precarietat", així com d'activistes que denunciaven l'explotació laboral necessària per a l'extracció dels minerals necessaris per a la fabricació dels components dels telèfons mòbils. A migdia, una desena de membres de l'Assemblea d'aturats i aturades de Barcelona s'han afegit a la protesta amb una pancarta cridant a la vaga general i amb el ja famós "No hi ha pa per tant de xoriço". 

Prostíbuls, hotels de luxe i grans banquets

Les persones acreditades per a accedir a l'interior dels pavellons de la Fira de Barcelona duien tarjetons de diferents colors, i així tenien un major o menor grau d'accessibilitat a llocs reservats. Només la gent més poderosa –o amb més habilitats– ha aconseguit la tarja platino, amb la que podien entrar al pavelló VIP, el més proper a l'avinguda de Rius i Taulet i amb unes instal·lacions exclusives i vigilància amb franctiradors a les teulades de l'edifici. Aquest indret ha estat precisament l'escollit per a la visita reservada del Príncep d'Astúries i l'èlit del negoci de la telefonia mòbil arreu del món. El cas Urdangarín ja ens ha demostrat com funciona el tancament de grans contractes empresarials, molt millor si són avalats per algun membre de la Casa Reial espanyola. A pocs metres d'on això passava, i amb la total complicitat dels organitzadors del Congrés Mundial de Mòbils, fins a una vintena de subcontractats donaven targes publicitàries per a accedir als serveis de les 'més cotitzades prostitutes' arribades a Barcelona per a l'ocasió. Les empreses que ho distribuïen eren CBOSS i Villalola, entre d'altres. En aquest sentit, cal recordar que ara fa dos anys es va desmantellar un entramat de policies i proxenetes que facilitaven el negoci de la prostitució a esdeveniments com el Congrés Mundial de Mòbils o d'altres, cobrant una comissió per part dels gerents dels prostíbuls Riviera i Saratoga. A les portes del MWC tot plegat es fa amb tanta naturalitat que, fins i tot, s'ofereixen les tarifes, que no baixen dels 500 euros per servei. Els hotels d'alt standing i els grans banquets són un altre dels alicients que busquen els congressistes, que han pagat entre 600 i 5.000 euros tan sols per a poder entrar al recinte. No podem oblidar que la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona han aportat fins a 100 milions d'euros –entre directes i indirectes– per aconseguir que aquest esdeveniment es faci a la capital catalana fins a l'any 2018. 

Macrodispositiu policial

La vaga de busos i metro havia estat desconvocada, però el Congrés Mundial de Mòbils ha volgut mantenir un macrodispositiu per a protegir la celebració de l'encontre sense ningú que destorbés. Hi han estat destinats agents dels mossos d'esquadra provinents de totes les regions policials de Catalunya. Es comptaven per centenars els que estaven distribuïts a la plaça Espanya, l'avinguda de Rius i Taulet i els pavellons de Gran Via 2 de la Fira, on també hi ha stands del MWC. Al capdavant del dispositiu els homes de sempre, els mateixos que van ordenar les càrregues de la plaça de Catalunya el passat 27 de maig i que, hores d'ara, es troben imputats per diversos delictes en un expedient que instrueix el jutjat d'instrucció 4 de la Ciutat de la Justícia. També hi havia una àmplia presència de policies de paisà, així com de guàrdia urbana i membres de la Brigada d'Informació de la Policia Nacional espanyola. 

Algunes accions als barris

L'epicentre era a la plaça d'Espanya, però a través de les xarxes socials s'ha informat de diverses accions de boicot a autobusos durant el matí, així com d'algun tall de trànsit força espontani a zones com l'avinguda del Paral·lel o a Ciutat Vella. També s'ha vist pintades a autobusos de Gràcia o Sants. La mobilització més multitudinària es preveu per aquest vespre a les 19h, just en el moment en que les congressistes comencin a abandonar el recinte del Palau de Congressos de Montjuïc.

Enllaç amb la notícia

You have no rights to post comments