kaosenlared.net

sehansuscrito163  quedan837 Objetivo 1000 suscriptor@s! 
01 May 2012

[1r de Maig] Èxit de la manifestació anticapitalista a Barcelona

Escrito por  Kaos. Països Catalans
Valora este artículo
(3 votos)
Més de 10.000 persones (22.275 persones segons càlculs del Setmanari la Directa) han participat en la manifestació alternativa de la tarda, que s'ha trobat amb un desplegament policial sense precedents.

La marxa anticapitalista convocada a Barcelona per uns quants col·lectius alternatius i anarquistes, entre els quals hi havia el moviment del 15-M, ha estat un èxit d'assistència. Més de deu mil persones hi han participat fortament envoltats per la policia, que ha fet un immens desplegament al centre de la ciutat, especialment a la plaça de la Universitat, des d'on ha començat la marxa. La manifestació ha transcorregut l'Eixample i el Paral·lel reclamant la llibertat dels quatre detinguts arran de la vaga general del 29 de març, entre altres consignes denunciant la reforma laboral i les retallades i reivindicant la continuïtat de la vaga general per fer enrere els plans del govern i els poderosos.

El control policíac ha estat molt elevat i ha inclòs el tancament dels accessos a la parada de metro d'Universitat de les línies 1 i 2 de Barcelona, de les 16.00 fins a les 18.30, per ordre dels mossos. A més, les persones que volien acostar-se a la plaça de la Universitat, d'on sortia la manifestació, han hagut de passar un fortíssim cordó de mossos, que en alguns casos han fet identificacions, han escorcollat bosses i s'han quedat pancartes i banderes.

Durant la manifestació, la presència de policia uniformada i de paisà ha estat molt notable.

Segons càlculs del Setmanari la Directa, a la marxa anticapitalista d'avui a Barcelona hi havia aproximadament 22.275 persones distribuïdes al llarg de 13.500 metres quadrats de recorregut. Capçalera a c/Manso amb Viladomat i cua a Gran Via amb c/Urgell. Mitjana d'1,5 per metre quadrat. S'ha de sumar un 10% per gent a voreres.

 

Font: Vilaweb / La Directa.

 

 

Modificado por última vez en Miércoles, 02 Mayo 2012 01:22

Comments  

+3 #1 Miss.antr0pica 2012-05-02 00:18
Aquesta notícia és per emmarcar. En primer lloc, segons fonts de La Directa, xifren en "22.275" les persones que hem assistit a la manifestació anticapitalista de la tarda, cosa que dista prou dels 10.000 que apareix sota el titular.
Però allunyant-me de xifres i del que potser ha estat producte d'un error, trobo patètic que NOMÉS es faci un comentari sobre les consignes dirigides a reclamar la llibertat dels presxs vaguistes del 29M i no es mencioni CAP dels lemes que hem anat cantant en motiu de la convocatòria d'avui, que és la commemoració del que un Primer de Maig va succeir i els drets que fruit d'allò vam aconseguir com a treballadores i que com a conseqüència avui reclamem amb ràbia i amb afany d'anar més enllà. Evidentment que els empresonats han d'estar lliures, però no només hem cridat en favor d'això. Ho trobo ridícul, sincerament, i més que el text en qüestió aparegui en portada.

Salut!

You have no rights to post comments