kaosenlared

Anuncio
sehansuscrito162  quedan838 Objetivo 1000 suscriptor@s! 
18 Abr 2012

Sortida Muntanya "Pujol de la Mata" diumenge 22 d'abril Kasalet

por Secció Muntanya Kasalet
Miércoles, 18 de Abril de 2012 16:10
Sortida Muntanya "Pujol de la Mata"

Sortida Muntanya "Pujol de la Mata"

Diumenge 22 a les 9h trobada a la Creu Gran
(al costat Kasalet)

Itinerari
Casa de la Mata · Collet de la
Sabatera · Sesta Feréstega ·
Pujol de la Mata · Font Freda ·
Capella de St.Jaume · Tornada ·

SITUACIÓ Bages
ACCÉS KM 15 carretera
POBLACIÓ PROPERA Terrassa-Navarcles
PUNT DE SORTIDA Coll d’estenalles
DURADA 3 hores
ALÇADA MÀXIMA 929 m

ATENCIÓ A :
Respectar el patrimoni

ÈPOCA RECOMANADA Tot l’any
MATERIAL NECESSARI Calçat adeqat, aigua i esmorzar

Si teniu cotxe i ho podeu portar tan ben genial ,sinó us esperem igualment,on van dos van 3 jejejejeej

Us esperem!!!!!

Organitza :
Secció Muntanya Kasalet

INFO (es farà al ritme que es pugui) :

Iniciem aquest itinerari al Coll d’Estenalles, aproximadament al Km 15 de la carretera de Terrassa a Talamanca. A l’esquerra al camí ens menarà a la Casa de la Mata, avui reconvertida en Centre d’interpretació.

10 min.- Casa de la Mata. Important pagesia del S.XII. Es una de les grans pairalies del massís. A pocs metres trobem la capella de St. Jaume.
En aquesta ocasió cercarem la bassa que hi ha al costat de la pista i agafarem el camí que davalla pel roquetar que ens queda justa la darrere. Inicialment no sintueix gaire, més endavant es torna més evident.

20 min.- Trobem una cruïlla de camins. En aquest cas continuem cap a la dreta. Més endavant ens aproximem al Collet de la Sabatera, en aquest indret el corriol es prou fressat i no comporta cap problema continuar endavant. Enfilem el corriol tot passant un bosquet d’alzines.

45 min.-Ens trobem a la Sesta Feréstega. Un màgnific racó al mig del bosc. És tracta d’una clarina presidada per una alzina cremada i tot un seguit de pins custodiant-la. Les sestes són excelents planells ombrívols coberts de boscúria, conservats a posta per amorrinar el bestiar en les llargues hores de calda estiuenca. Seguim el camí que atravessa la Sesta endavant.

53 min.- Baixem lleument pel camí, arribem a un collet que separa la canal de la Font Freda i la del Cargol.En aquest punt seguim endavant, tot pujant al Pujol de la Mata, que s’ens mostra tot majestuós al nostre davant.

1 hora.- Pujol de la Mata. Amb els seus discrets 771m és un indret molt conegut pels excursionistes, prop del cim trobem una cavitat que atravessa la moleta del cim i dese la qual es poden gaudir d’unes magnífiques vistes.

1 hora 5 min.- Tornem al collet d’abans. Un cop aquí prenem el camí que baixa cap a la dreta, cap el Torrent del Rore Parrac. Un cop a la lera del torrent remuntem el camí.

1 hora 20 min.- Arribem a una bifurcació, el de la dreta ens menaria a la Font dels Confits o a Mura, prenem el que seguix endavant paral.lel al Torrent de la Font Freda.

2 hores 5 min.- Després de remuntar un corriol estret i emboscat arribem a la coneguda Font Freda. Breu parada per disfrutar de la frescor de l’indret. Prosseguim pujant pel pedegrós corriol. Ignorem algún corriol que ens surt a la dreta i passem per una antiga carbonera. Continuem endavant.

2 hores 30 min.- Arribem a la pista, continuem a l’esquerra i en breu després de remuntar un cert desnivell ens trobem sota la Capella de St. Jaume, continuem fins el mas i un cop aquí refem el camí de l’anada.

3 hores .- Arribem al punt de partida.

Ultima modificacion el Miércoles, 18 de Abril de 2012 17:10


Si quieres contribuir a que Kaos en la Red pueda seguir publicando artículos como este, puedes hacer tu donación en:
Paypal (seguro y permite diferentes formas de pago)
Microdonación de 2 euros
Donación de importe libre

También te puedes suscribir y ayudar a que tengamos un presupuesto anual estable pinchando en:
Paypal (seguro y permite diferentes formas de pago)
Suscripción 36 Euros
Suscripción 50 Euros
Más información sobre la suscripción: Aquí


blog comments powered by Disqus
Logueate en la parte de arriba o registrate para comentar.
Anuncio
Anuncio