kaosenlared.net

sehansuscrito163  quedan837 Objetivo 1000 suscriptor@s! 
18 Abr 2012

Sortida Muntanya "Pujol de la Mata" diumenge 22 d'abril Kasalet

Escrito por  Secció Muntanya Kasalet
Valora este artículo
(0 votos)
Sortida Muntanya "Pujol de la Mata"

Sortida Muntanya "Pujol de la Mata"

Diumenge 22 a les 9h trobada a la Creu Gran
(al costat Kasalet)

Itinerari
Casa de la Mata · Collet de la
Sabatera · Sesta Feréstega ·
Pujol de la Mata · Font Freda ·
Capella de St.Jaume · Tornada ·

SITUACIÓ Bages
ACCÉS KM 15 carretera
POBLACIÓ PROPERA Terrassa-Navarcles
PUNT DE SORTIDA Coll d’estenalles
DURADA 3 hores
ALÇADA MÀXIMA 929 m

ATENCIÓ A :
Respectar el patrimoni

ÈPOCA RECOMANADA Tot l’any
MATERIAL NECESSARI Calçat adeqat, aigua i esmorzar

Si teniu cotxe i ho podeu portar tan ben genial ,sinó us esperem igualment,on van dos van 3 jejejejeej

Us esperem!!!!!

Organitza :
Secció Muntanya Kasalet

INFO (es farà al ritme que es pugui) :

Iniciem aquest itinerari al Coll d’Estenalles, aproximadament al Km 15 de la carretera de Terrassa a Talamanca. A l’esquerra al camí ens menarà a la Casa de la Mata, avui reconvertida en Centre d’interpretació.

10 min.- Casa de la Mata. Important pagesia del S.XII. Es una de les grans pairalies del massís. A pocs metres trobem la capella de St. Jaume.
En aquesta ocasió cercarem la bassa que hi ha al costat de la pista i agafarem el camí que davalla pel roquetar que ens queda justa la darrere. Inicialment no sintueix gaire, més endavant es torna més evident.

20 min.- Trobem una cruïlla de camins. En aquest cas continuem cap a la dreta. Més endavant ens aproximem al Collet de la Sabatera, en aquest indret el corriol es prou fressat i no comporta cap problema continuar endavant. Enfilem el corriol tot passant un bosquet d’alzines.

45 min.-Ens trobem a la Sesta Feréstega. Un màgnific racó al mig del bosc. És tracta d’una clarina presidada per una alzina cremada i tot un seguit de pins custodiant-la. Les sestes són excelents planells ombrívols coberts de boscúria, conservats a posta per amorrinar el bestiar en les llargues hores de calda estiuenca. Seguim el camí que atravessa la Sesta endavant.

53 min.- Baixem lleument pel camí, arribem a un collet que separa la canal de la Font Freda i la del Cargol.En aquest punt seguim endavant, tot pujant al Pujol de la Mata, que s’ens mostra tot majestuós al nostre davant.

1 hora.- Pujol de la Mata. Amb els seus discrets 771m és un indret molt conegut pels excursionistes, prop del cim trobem una cavitat que atravessa la moleta del cim i dese la qual es poden gaudir d’unes magnífiques vistes.

1 hora 5 min.- Tornem al collet d’abans. Un cop aquí prenem el camí que baixa cap a la dreta, cap el Torrent del Rore Parrac. Un cop a la lera del torrent remuntem el camí.

1 hora 20 min.- Arribem a una bifurcació, el de la dreta ens menaria a la Font dels Confits o a Mura, prenem el que seguix endavant paral.lel al Torrent de la Font Freda.

2 hores 5 min.- Després de remuntar un corriol estret i emboscat arribem a la coneguda Font Freda. Breu parada per disfrutar de la frescor de l’indret. Prosseguim pujant pel pedegrós corriol. Ignorem algún corriol que ens surt a la dreta i passem per una antiga carbonera. Continuem endavant.

2 hores 30 min.- Arribem a la pista, continuem a l’esquerra i en breu després de remuntar un cert desnivell ens trobem sota la Capella de St. Jaume, continuem fins el mas i un cop aquí refem el camí de l’anada.

3 hores .- Arribem al punt de partida.

Modificado por última vez en Miércoles, 18 Abril 2012 17:10

You have no rights to post comments