kaosenlared

Anuncio
sehansuscrito162  quedan838 Objetivo 1000 suscriptor@s! 
20 Mar 2012

(CAT/CAST)La gira antifeixista i combativa de Kop i Non servium Destacado

por Ximo Tomàs "Maki"
Martes, 20 de Marzo de 2012 09:51
"Porque sabemos quiénes somos, de dónde venimos y qué estamos haciendo. Y porque la lucha contra el fascismo pasa por recuperar las calles. Las calles son nuestras"

En Castellano: http://www.manerasdevivir.com/entrevistas/2012/antifa-kombat-tour

Kop, en promoció pel Antifa Kombat Tour

Dos dels grups més combatius de la península, Kop i Non servium, s’han unit per a reforçar el seu missatge en una gira conjunta: Antifa Kombat Tour. Arrenca avui, 16 de març, a Vitòria i s’allargarà, almenys, fins el 2 de juny a les Jornades Antifeixistes d’Olot. El company de Maneras de vivir, Maki, ha parlat amb ells en una entrevista en la que queden clares les seves intencions: “Perquè sabem qui som, d’on venim i què estem fent. I perquè la lluita contra el feixisme passa per recuperar els carrers. Els carrers són nostres.”

 

— Com sorgí la idea de fer una gira conjunta?
Kop — La veritat, poc després de sortir de la presó Non servium em convidà a un concert a Barna, i encara que ja havia sentit alguna cosa sobre la NSA quan m’extradiren, m’impactà la brutalitat del seu directe i la força amb la que anaven caient els temassos. Llavors vaig saber que algun dia faríem alguna cosa plegats. I ja la idea més concreta i definida nasqué l’any passat, jo vaig passar uns dies al Móstoles més antifeixista i allí ja ho vam veure d’una manera més o menys clara: anàvem a prendre els carrers amb les nostres idees combatives, petés qui petés.

La formació de Móstoles Non servium— Per què Non servium? Per què Kop?
K — Per mi Non servium significa l’actitud, són genuïns, són el carrer; i Kop som la militància, el compromís, la primera línia. Venim de realitats diferents però compartim ruta i trajecte perquè anem al mateix lloc. Som antifeixistes i només ens manca unir-nos per seguir al tall en aquests temps grisos. Volen silenciar-nos, però aquí estem, aquí seguim!
Non servium — Fotre, qui ens aguantaria apart d’aquests sonats dels Kop? Ens vénen un dia i ens comenten de liar-la junts per tot l’estat per sacsejar escena i consciències sota la bandera de l’antifeixisme. Què havíem de dir? Anem a cardar-li foc a tot!

— Un parell de grups sincers i amb actitud. Contundents en el missatge i en la música. A què li doneu més importància?
K — M’és difícil respondre, per mi sempre ha sigut més important la lletra i el missatge, encara que sempre ens hem esforçat en aconseguir un so molt agressiu i hem cuidat molt la música des de la que ens expressem.
N — Lo important és viure la vida com un creu que ha de fer-ho. Això és sinceritat i actitud, i per nosaltres la NSA és la nostra família. I això són les nostres cançons.


— Segueix essent la música un bon vehicle de reflexió i conscienciació? O penseu que s’ha canalitzat tant que ja forma part del més pur i dur capitalisme?
K — La música és una de les arts que millor expressa els sentiments. Nosaltres la utilitzem per difondre la passió per la lluita, per la solidaritat, per la resistència contra l’ordre establert… Kop i Non servium som bandes que ni el sistema ni –evidentment– el capitalisme poden absorbir o canalitzar. Som la guerrilla de la comunicació i no estem ni en venda ni de rebaixes.
N — “Guerrers davant l’adversitat, eterns enemics del temps. Malgrat tot i sobre tot seguirem cridant non servium.” A nosaltres no ens canalitza ni Déu!

— Tornant a l’Antifa Kombat Tour: Serà una gira puntual amb les dates que anuncieu, o hi ha la possibilitat de que tingui continuitat?
K — Uffff! Estem tenint seriosos problemes perquè tant Kop como Non servium som bandes amb una agenda complicada i bastant farcida, i des de que traguérem a la palestra d’Internet tota la informació del projecte no paren de trucar-nos per a que l’Antifa Kombat Tour arribi a diferents pobles i ciutats. Ja hem hagut d’ampliar tres vegades el cartell i ens segueixen arribant propostes! Socialitzant l’Infern!
N — Nosaltres ens passaríem la vida liant-la amb aquests fins morir, però ens estan sortint concerts per tot arreu i ens anem a Europa i nem a rebentar a la majoria dels festivals. Anem a veure com surt tot i per on seguirà l’Antifa Kombat Tour.

Cartell definitiu de l'"Antifa Kombat Tour"— Què ens espera en aquesta gira? Hi haurà col·laboracions i versions entre vosaltres? Comptareu amb algun grup local pels diferents concerts?
K — A alguns llocs i ciutats tocarem amb altres grups, però no hi ha ningú fix que vingui amb nosaltres, sinó també estaria al cartell. Qualsevol grup normal que dugués a la pràctica un projecte així segur que tindria preparat lo habitual, intercanvi de col·laboracions, versions creuades, etcètera. Però nosaltres no som grups normals. Non servium acaben de treure El rodillo del Kaos i nosaltres Acció directa. Clarament hi han altres eixos que marquen les nostres dinàmiques en la quotidianitat, i som de tot menys normals. El que farem és treure lo millor de cada banda i posar-ho en comú en una plataforma per difondre un missatge: que som antifeixistes i que la lluita es guanya al carrer i que si ens unim som irreductibles, ingovernables, insubmisos! Tot lo demés, serà fruit de l’espontaneïtat, que sorgirà constant i impredictiblement.
N — Doncs sí, més o menys això. En definitiva, muntar-la amb aquests.

— Donada l’actual situació socio-política, prendre el carrer per reclamar el que és teu es converteix en una necessitat?
K — Han fet creure a tot el món que pertany a una classe social que no és la seva per atrapar-los en la seva xarxa de mentides i necessitats; portem més de tres anys en una crisi financera que volen que paguem, com sempre, la classe obrera d’aquest país; els governs rescaten els bancs que són els vertaders culpables mentre la gent s’enfonsa en la desesperació; el feixisme desembarca a les institucions; la policia ens matxuca amb la impunitat habitual; la nova reforma laboral aniquila la dignitat de qualsevol treballador/a; el mercat lliure és lo únic que queda lliure avui en dia; el tribunal constitucional ens retalla lo que hem guanyat rere dècades de lluites; el racisme és el càncer que existeix i s’estén cada dia entre el brou de cultiu de la demagògia barata i la incultura… Sí, ens queda el carrer, i les ganes de canviar tota l’estructura perversa que han construït aquests bastards a les nostres espatlles o sobre les nostres espatlles. Com diu Non servium, ni els seus gossos policies ni les seves lleis assassines podran treure’ns el dret a protestar. “Un dia tots els teus somnis s’esvairan, no et quedis aquí assegut mentre lluiten els demés. Uneix-te a la revolta, units per ser forts, per acabar amb ells.”
N — Tenen les seves lleis i les seves presons i la seva puta pasma, però nosaltres som guerrers i els carrers són nostres. Duem aquí tota la vida i aquí seguirem!

— Seguiu mantenint la conseqüència i el compromís fora del grup?
K — Per suposat.
N — Això és el que ens diferencia del món de la pose: la conseqüència i el compromís. Obre la porta i escapa’t: Seguim en la lluita!

— Què destacaríeu de Non servium / Kop?
K — Que són autèntics, que el que diuen ho fan, que no enganyen a ningú. Son Non servium! La millor banda avui en dia.
N — D’aquests? Que no son una banda, són un còctel Molotov!

Recomena’ns:
— Un llibre
K — “The shock doctrine”, de Naomi Klein.
N — “A clockwork orange”, d’Anthony Burgess.

— Un disc
K — Dos: No te muevas de RIP, i El imperio del Mal de Non servium. Bé, tres: Kuraia…
N — Iron maiden: The number of the beast.

— Una pel·lícula
K — Fight club (1999).
N — Snatch (2000).

— Un grup
K — Un?? Sepultura, Refused, Negu gorriak, Rage against the machine…
N — Cock Sparrer

— Alguna cosa que volgueu afegir, comentar, denunciar?
K — Un pensador xec va escriure que cada dia hi ha un exèrcit invisible apuntant el nostre cap com a lectors. És un exèrcit sense carros de combat, avions o míssils; és un exèrcit que es serveix d’informació direccionada i manipulada a través d’imatges i titulars esbiaixats. El seu objectiu no és informar-nos sinó que consumim el punt de vista que ens volen donar, un punt de vista tergiversat.
Hem de seguir donant la volta a la manipulació dels mitjans d’informació i donar suport a qualsevol espai de contrainformació alternativa. Gràcies a Maneras de vivir per donar-nos veu i espai enfront la manipulació i el silenci institucional.

 

http://rxi.cat/la-gira-antifeixista-i-combativa-de-kop-i-non-servium


Antifa Kombat Tour

 • 16 març: Vitòria/Gasteiz
 • 17 març: Madrid
 • 23 març: Manresa
 • 24 març: Barcelona
 • 30 març: Lleó
 • 31 març: Comillas (Cantàbria)
 • 01 abril: Santiago de Compostel·la
 • 20 abril: Bordeus (França)
 • 21 abril: Villalar de los Comuneros
 • 18 maig: Pamplona/Iruña
 • 19 maig: Laudio
 • 25 maig: Granada
 • 26 maig: València
 • 01 juny: Lleida
 • 02 juny: Olot (Garrotxa)

 

 

 

 

 

 Si quieres contribuir a que Kaos en la Red pueda seguir publicando artículos como este, puedes hacer tu donación en:
Paypal (seguro y permite diferentes formas de pago)
Microdonación de 2 euros
Donación de importe libre

También te puedes suscribir y ayudar a que tengamos un presupuesto anual estable pinchando en:
Paypal (seguro y permite diferentes formas de pago)
Suscripción 36 Euros
Suscripción 50 Euros
Más información sobre la suscripción: Aquí


blog comments powered by Disqus
Logueate en la parte de arriba o registrate para comentar.
Anuncio
Anuncio