kaosenlared

Anuncio
sehansuscrito162  quedan838 Objetivo 1000 suscriptor@s! 
16 Mar 2012

Davant la convocatòria de vaga general pel 29 de maig

por Ferran Jofre
Viernes, 16 de Marzo de 2012 09:50
L'única solució pels treballadors és la Independència pel canvi social L'única solució pels treballadors és la Independència pel canvi social
Les discusions i les reunions en époques de major dinàmica social passen de les mensuals a les setmanals.

Ara per ara ja no és qüestió que s'adaptin les línies d'actuació a l'ansiedat d'uns infantilistes que forcin la maquinària de les organitzacions, per a poder estar a l'alçada de les responsabilitats que requereix l'evolució de la situació social.

El motor de l'història és la lluita de classes, l'enfrontament entre els qui es pensaven que ho tenien tot controlat i domesticat. que podien portanr-nos-en a l'esclavatge sense res més que alguna minsa protesta o algun escrit d'algun intel·lectual permés a la premsa del sistema, passa a un estadi superior.

Però la realitat és més forta que els desitjos d'aquests "idealistes" del sistema que s'han quedat sense els "thinking tanks" i responen els comandaments d'aquells qui actuen amb més fermesa i contundència prenent la direcció dels exèrcits del IV Reich.

Els exèrcits dels banquers que són l'estat major del capital financer internacional que ostenta el poder sense oposició (això es pensen perque no hi ha camp socialista), ningunejant a la classe treballadora (creadora de riqueses), pensant que l'oscil·lant petita burguesia (classe mitjana que pensa com si pogués arribar a ser poseïdora dels mitjans de producció transformant-se en burgesa i detentadora del poder, vana il·lusó!), continuarà afavorint amb la seva claudicació els interessos dels poderosos i que el poble en general: els treballadors pobres de les ciutats i dels camps no respondran organitzadament perquè manquen d'una direcció. S'equivoquen.

Aquests cap no ningú que hem estat tant de temps obnubilats pel famós estat del benestar, Aquests que només ens ha servit per a carregar-nos-en de crèdits i deutes, que ara veiem com perdem o perillen els nostres llocs de treball i que no podrem pagar ni els crèdits ni les hipoteques, i que de veure'ns tant contentos i feliços de cop i volta podem haver d'anar a cercar un pont com aixopluc per a les nits de plors, i ja no per indignació, sinó per impotència.  Tenim alternativa.

Entre ells i elles, entre nosaltres, estan els futurs combatents del poble contra els usurpadors de la llibertat i de la justícia. Contra els esbirros del capital que com que encara cobren (policies, militars i bandes para-policials i para-militars - bandes feixistes en general), seguirán actuant per obediència deguda contra el poble desarmat, desarticulat i sense direcció clara.

Amb l'ajut de jutjes i jurats i la benedició de l'esglèsia oficial, encara que diuem que som laics.

Guanyar-se la voluntat i l'ànim majoritari d'aquesta classe oscil·lant és una necessitat, però cal que sigui una direcció amb reconeguda capacitat per la classe treballadora en general, aleshores serà visualitzada com a una alternativa perquè els camps teóricament definits ho estan també empíricament, però aquesta situació de mancances fa que no s'identifiquin amb meridiana claredat els rostres dels autèntics enemics del poble per una banda i els possibles candidats a encapçalar l'alternativa alliberadora que garantizarà la justicia social, amb l'alliberament nacional pel nostre poble.

Cal un programa revolucionari de mínims bàsics per a poder arribar a tot el poble, incidir sobre les classes populars i els treballadors i assolir la direcció del moviment en la tendència que se'ns presenta perl davant.

Volem participar de les CUP però no tenim ni 5 punts ni un decàleg que ens clarifiqui que no són només uns grups d'agitadors per la independència dels Països Catalans sense més vocació que hi hagin patrons catalans, que es parli català i que sigui una policia dels patrons catalans la que continui tenint el monopoli del recurs a la violència. No s'ha sortit encara de l'aïllament provocat i conscient construit durant més de 40 anys.

Això anterior no l'interessa a la classe obrera, ni als treballadors en general, ni als petits comerciants o empresaris que continuaran igual que ara, però en català.

Això tampoc els hi interessa als pobres del camp i de la ciutat i que algú els hi parli de "revolució" quan encara segueixen sotmesos al pes de la doctrina dels mitjans de comunicació des del final de la guerra civil, pensant que perdran les seves petites empreses, els tallers, els conreus, tampoc els hi atreu a aquesta petita burgesia.

Cal un programa clar i concret. Aquest programa que no es pot portar a terme des dels municipis per més propers que siguin a la ciutadania.

Cal un programa assumible per tots i per totes. Un programa dels treballadors dirigits pel sector més lúcid des de l'òptica de la classe obrera.

Un programa clar, diàfan, senzill, transparent que no hi doni cap alternativa als dubtes.

Com s'han d'acabar realment els problemes generals del país? Com s'han d'acabar els problemes financers? Com s'han d'acabar el problemes de poder adquisitiu dels treballadors i del poble? Com s'han d'acabar els problemes dels serveis de sanitat, educació, cultura, habitatge, etc? Com s'ha d'acabar que sense que els hi hàgim demanat mai res, ara altres països ens demanin que paguem deutes que no sabem d'on han sortit?

Com s'ha de deixar clar d'una vegada i per sempre que les expropiacions no seràn més que per a les grans indüstries, els bancs i els gran propietaris amb bens obtinguts inmoralment?

Com s'ha d'acabar el dèficit d'habitatge transformant els parc existent en habitatge social per a tots i totes sense castells per a uns i xaboles pels que es quedin fora del repart?

Com s'han d'acabar els enganys dels que diuen que ens representen com a sindicats i en venen traint-nos a les taules de negociació, que ara volen fer-nos sortir al carrer per guanyar credibilitat davant el poder establert però no per a alliberar-nos?

Com s'ha d'acabar que ens facin votar cada 4 anys amb promeses que no estan disposats a complir i que continuem votant els menys dolents perquè no hi ha alternativa de qui no és un ladre?

Com s'ha de fer arribar aquest programa als treballadors, com s'han de constituir nous nuclis de les CUP per l'alliberant nacional i social?

Què fer davant la situació actual?

L'MDT davant la convocatòria de vaga general del 29 de març

La pressió popular, tant dels sindicats alternatius com de les bases dels majoritaris, ha

aconseguit forçar les burocràcies de CCOO i UGT a convocar la Vaga General prevista per al dia 29 de març.

CCOO i UGT ens enganyen quan diuen que l’objectiu principal d’aquesta vaga és aconseguir modificar el text de la Reforma Laboral dictada per la patronal al govern del PP.

Ben al contrari, en un moment en què el capital està aprofitant la crisi per augmentar l’explotació de la classe treballadora tot empitjorar-ne encara més les condicions laborals, l’objectiu principal d’aquesta mobilització hauria de ser acumular forces en el llarg camí de construcció d’una alternativa socialista per als Països Catalans.

La militància independentista i d’esquerres hem de participar en els Comitès de Vaga locals que s’organitzin arreu de la nació i contribuir amb el seu esforç a l’èxit de la convocatòria, però sense perdre mai de vista la necessitat de reforçar el sindicalisme nacional i de classe i l’espai de la Unitat Popular.

Cal una nova dinàmica amb voluntat hegemònica dins del moviment

obrer que sigui una alternativa de lluita i de defensa dels nostres drets.

Per això fóra bo que allà on es convoquin accions massives, manifestacions (a les principals ciutats i capitals), es garantís la presència d’un bloc encapçalat pel sindicalisme nacional i de classe (principalment COS i I-CSC, però també altres sindicats com la IAC o la I-Valenciana) amb el suport de l’Esquerra Independentista.

Visca la Terra!

Visca la classe treballadora!

Per la República Socialista dels Països Catalans!

Països Catalans, 14 de març de 2012

Ultima modificacion el Viernes, 16 de Marzo de 2012 11:12


Si quieres contribuir a que Kaos en la Red pueda seguir publicando artículos como este, puedes hacer tu donación en:
Paypal (seguro y permite diferentes formas de pago)
Microdonación de 2 euros
Donación de importe libre

También te puedes suscribir y ayudar a que tengamos un presupuesto anual estable pinchando en:
Paypal (seguro y permite diferentes formas de pago)
Suscripción 36 Euros
Suscripción 50 Euros
Más información sobre la suscripción: Aquí


blog comments powered by Disqus
Logueate en la parte de arriba o registrate para comentar.
Anuncio
Anuncio